Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 22 Kasım Türk Diş Hekimliği Günü kapsamında düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni ile öğrencilerine önemli bir anı yaşattı. Törene, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcıları, dekanlar, diş hekimleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yasım, öğrencilere hitap ederek, meslek hayatlarına ilk adımlarını attıkları bu anlamlı günde beyaz önlük giyme töreninin kendileri için önemine vurgu yaptı. Yasım, "Bu salonda beyaz önlükleri giymekle meslek hayatınıza ilk adımınızı atmış olacaksınız. Buradan aldığınız eğitim ve gayretlerinizle KSÜ’yü en iyi şekilde temsil edeceğinizden eminim. Eğitim hayatınız yaşam boyu devam edecek. Sizlere en güncel teknolojik gelişmeleri ve tıbbi uygulamaları aktaran değerli akademisyenlere ve sizleri bizlere emanet eden kıymetli velilere teşekkür ederim" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esra Bozkurt, Diş Hekimleri Günü'nün tarihine değinirken, KSÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluşundan bu yana geçen süreci paylaştı. Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Yıldırım ise genç diş hekimleri adaylarına seslenerek, dayanışma ruhu içinde mesleklerini icra etmeleri gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, öğrencilere beyaz önlükleri Rektör Yasım, protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından giydirildi. Törenin ardından toplu fotoğraf çekimi ve hatıra fotoğrafları çekimi yapılarak program sona erdi.