Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" kampanyası kapsamında önemli bir fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. KSÜ Orman Fakültesi koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe, KSÜ Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, KSÜ Genel Sekreteri, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü ve TMMOB Orman Mühendisleri Odası temsilcisi katılım sağladı.

Açılış Konuşmaları

Açılış konuşmalarında, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, ağaç sevgisinin kültürümüzde önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaparak, Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan bu projeye KSÜ olarak destek verdiklerini belirtti. KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise doğal dengenin korunması adına yapılan bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Orman Mühendisleri Odası ve Orman Bölge Müdürlüğü KatkısıTMMOB Orman Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir Karakuş ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, etkinlikte yaptıkları konuşmalarda, sürdürülebilir orman yönetimi ve ağaçlandırma projelerine verdikleri destekten bahsettiler.

Fidan Dikme İşlemi

Konuşmaların ardından, KSÜ Orman Fakültesi öğrencileri ve diğer katılımcılar tarafından KSÜ Avşar Kampüsü Morfoloji Binası çevresine köknar, ardıç, sedir, karaçam ve ladin gibi çeşitli ağaç fidanları dikildi.

Günün Anısına Toplu Fotoğraf Çekimi

Program, etkinliğin anısına gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.