Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), "Kahramanmaraş Gençlik Buluşması" programına ev sahipliği yaptı. Program, KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi önündeki kıl çadırda gerçekleştirildi. Programa katılanlar arasında 65. Hükûmet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, diğer AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve öğrenciler yer aldı.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, dünya genelinde yaşanan zulümlere ve çatışmalara dikkat çekti. Özellikle İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaları ele alan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyanın dört bir yanındaki haksızlıklara karşı sesini yükselten bir lider olduğunu belirtti. Kaya, özellikle Filistin'deki zulme karşı Türkiye'nin duruşunu vurgulayarak, "Yıllardır süren İsrail işgal politikasını kınadığımızı ve bu haksızlığa karşı çıkan tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu" ifade etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım da programda konuşma yaptı ve 2023-2024 akademik yılının yüz yüze eğitimle devam etmesini arzu ettiklerini ancak kentteki barınma sorunları nedeniyle uzaktan eğitim kararı aldıklarını açıkladı. Deprem sonrası kentteki konaklama sorunlarına da değinen Yasım, KYK yurtlarının deprem sonrası görevlilere barınak olarak hizmet ettiğini belirtti. Ayrıca, öğrenci yurtlarının ağır hasar aldığını ve bu nedenle uzaktan eğitimin tercih edildiğini ifade etti. İkinci dönem için konaklama durumunu gözden geçireceklerini ve yüz yüze eğitim gören fakülte bölümlerini artırmayı düşündüklerini söyledi.

Program, samimi bir atmosferde geçti ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.