Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden (KSÜ) 5 öğretim üyesi, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi. Stanford Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma sonucunda oluşturulan bu prestijli listede, KSÜ öğretim üyeleri alanlarında yaptıkları katkılarla yer aldılar. Listenin güncellemesi 04 Ekim 2023 tarihinde Elsevier veri tabanında yayımlandı.

Liste oluşturulurken akademik performansın somut çıktıları temel alındı. Nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı. "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olmak üzere iki kategoride oluşturuldu.

KSÜ, bu listede yer alan öğretim üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. İşte KSÜ'den "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer alan öğretim üyeleri:

  1. Prof. Dr. Ergül BELGE KURUTAŞ (Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Bölümü)
  2. Doç. Dr. Furkan DİNÇER (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)
  3. Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ (Fen Fakültesi Fizik Bölümü)
  4. Prof. Dr. Metin KÖK (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü)
  5. Doç. Dr. Fethullah GÖÇER (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü)

KSÜ'nün bu başarısı, üniversitenin bilimsel araştırmalardaki etkinliğini ve uluslararası düzeyde tanınırlığını gösteriyor. Bilim insanlarının çalışmaları, hem üniversiteye hem de Kahramanmaraş'a önemli bir prestij kazandırıyor.