Buğra Kavuncu'nun İstanbul için liderlik yapacağını belirten Akşener, belediye başkan adaylarının önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Balıkesir Belediye Başkan Adayı: Turhan Çömez

Ayrıca, Akşener, Balıkesir'de ise Turhan Çömez'in İYİ Parti adayı olarak gösterildiğini açıkladı. Akşener, belediye başkan adaylarının hizmetlerini hayırlı kılması temennisinde bulundu.

İYİ Parti Liderinden NATO Oylaması ve İktidar Eleştirisi

Meclis'te yapılan oylamada İsveç'in NATO üyeliğinin Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla kabul edilmesine tepki gösteren Akşener, "AK Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız." diyenlerin, iktidarla uyum içerisinde şaşırtıcı bir şekilde el kaldırdıklarına dikkat çekti. Akşener, İYİ Parti'nin dimdik duran bir duruş sergilediğini belirterek, parti içindeki tutarlılığı vurguladı.

TÜİK'e Tepki: "Gerçekler Bir Gün Ortaya Çıkar"

Akşener, TÜİK'in enflasyon rakamlarına yönelik eleştirilerde bulundu. Milletin yıllardır açıklanan enflasyonun iki katını hissettiğini savunan Akşener, TÜİK'in gerçekleri sakladığını iddia etti. TÜİK'in itiraf niteliğindeki çarpıcı tespitlerinin, milletin yaşadığı ekonomik zorlukları yansıtmadığını belirten Akşener, iktidarın yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi.

Emeklilere Çağrı: En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücrete Çıkarılsın

Akşener, 3 yıldır iktidara yöneltilen bir soruyu tekrarladı: "Emekli maaşları asgari ücretle eşitlensin." En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkartılması çağrısında bulunan Akşener, emeklilerin üzerindeki ağır yükün hafifletilmesi gerektiğini ifade etti. İktidarı en düşük emekli maaşındaki artışları genel olarak tüm emeklilere yansıtmaya ve kök maaş uygulamasından vazgeçmeye çağıran Akşener, emeklilere yönelik adaletsizliği gündeme taşıdı.

İYİ Parti'nin İstanbul Adayı Buğra Kavuncu Kimdir?

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu'nun kariyerine dair bilgiler verildi. 1973 yılında Ankara'da doğan Kavuncu'nun eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nde başladığı ve profesyonel kariyerine Kazakistan'da yapı kimyasalları alanında devam ettiği belirtildi. 2018'de İYİ Parti'ye katılan Kavuncu, partide çeşitli görevler üstlendikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak atanmıştır.