Toplam 200 basın mensubu, bunlardan 36'sı Kahramanmaraş'a gelerek deprem bölgesindeki gelişmeleri yerinde inceledi. Program, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'in başkanlık ettiği toplantı ile devam etti.

Deprem Sonrası Yatırımlar ve Projeler

Depremin ardından şehre yapılan yatırım miktarının 7 milyar 171 milyon 789 lira olduğu belirtilen toplantıda, 6 Şubat'ta Cumhurbaşkanı'nın da katılacağı programda 8122 kentsel kalıcı konut, 1167 kırsal köy tipi deprem evleri olmak üzere toplamda 9289 konutun teslim edileceği duyuruldu. Ayrıca, Ebrar sitesinin depremzedelere yönelik 10.000 konut ve eşleri projesine dahil edildiği ifade edildi.

Konteynerlerdeki Yaşam ve Kalıcı Konutlar

Vali Ünlüer, konteynerlerde şu anda 128 bin kişinin yaşadığını belirtti. 6 Şubat'ta başlayacak olan kalıcı konut teslimatının her ay devam edeceğini ve en geç Haziran-Temmuz gibi 30 bin konutun depremzedelere teslim edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Ulusal ve Uluslararası Medya ile İletişimi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın düzenlediği program kapsamında ulusal ve uluslararası medya mensupları, deprem bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde gözlemleme ve yetkililerden bilgi alma fırsatı buldu. Toplantıda, basın mensuplarına deprem sonrası yürütülen projeler ve hedeflenen konut teslimatları hakkında detaylı bilgiler verildi