Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Kasım Pazartesi günü itibariyle okulların açılacağını duyurdu. Kasım ayının başında başlayan ara tatilin sona ermesiyle birlikte, öğrenciler birinci döneme kaldıkları yerden devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre belirlenen tarihlerde herhangi bir değişiklik olmayacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 20 Kasım Pazartesi günü ders başı yapacaklar. Bakanlık, sosyal medya ve bazı internet sitelerinde dolaşan ara tatilin uzatıldığına dair iddiaları yalanlayarak, daha önce belirlenen takvimin aynen uygulanacağını belirtti.

Ayrıca, öğrencileri bekleyen diğer önemli tarihler de açıklandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili öngörülmekte olup, yarıyıl tatili 19 Ocak Cuma günü başlayacak. İkinci ara tatil ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Öğrencilerin yoğun bir sınav temposuna gireceği belirtilerek, birinci dönemde 6 ve 9. sınıf öğrencilerinin 26-27 Aralık tarihlerinde ortak sınavlara katılacakları ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, merkezi sınav takvimini de açıklayarak, sayısal ve sözel olarak iki oturumda gerçekleşecek sınavın 2 Haziran 2024 tarihinde düzenleneceğini duyurdu. ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavı (YKS) ise Temel Yeterlilik Testi'nin 8 Haziran, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testleri'nin ise 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşeceği belirtildi.

Ayrıca, 6. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin 26 Aralık'ta Türkçe ve matematik, 9. sınıf öğrencilerinin ise 27 Aralık'ta Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde ülke geneli ortak sınavlara katılacakları ifade edildi.