Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol, hastanede tedavi görüyordu.

ABDULBAKİ EROL KİMDİR

Merkezi Adıyaman'da bulunan Menzil tarikatının (Nakşibendi tarikatı) "şeyh"i Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğdu. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu. 

Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrenen Abdulbaki Erol, eğitimine Siirt ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi oldu.

Tarikati Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı olan Menzil köyünde kurulduğu için (Nakşibendi tarikatı) "Menzil tarikatı" olarak anılıyor.

Türkiye'deki en büyük tarikatlardan biri olan Adıyaman merkezli Menzil tarikatının lideri Abdulbaki Erol'un ölümüyle tarikatta boşalan "şeyh" koltuğuna oğlu olan Muhammed Saki Erol'un geçmesi bekleniyor.

Muhammed Saki Erol, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi Şeyhlerindendir. Muhammed Saki Erol, Menzil Şeyhyi Abdülhakim Erol'un torunu, Muhammed Raşid Erol'un yeğeni, Abdulbaki Erol'un ise oğludur.

Muhammed Saki Erol, aynı zamanda babasının halifelerinden biridir.