İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmenin ardından, iki parti lideri önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel: İttifak Kelimesi Yoruldu

Özgür Özel, görüşme kapsamında yapılan değerlendirmelerin önemli olduğunu belirterek, İYİ Parti'nin tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla yer almayı tercih ettiğini hatırlattı. Özel, bu karara saygı gösterdiklerini ifade ederek, yerel seçimler için somut bir teklifte bulunmadıklarını ancak esneklik, hızlı karar alma ve ikili iş birliklerine odaklanmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

İttifak kelimesinin uzun süren toplantıları çağrıştırdığını belirten Özel, yerel seçim sürecinin daha esnek ve hızlı karar alma yeteneği gerektirdiğini dile getirdi.

Kararı Tekrar Gözden Geçireceğiz

Özel, İYİ Parti'ye yönelik yerel seçimlerde iş birliği yapma olasılığını sorduklarını ve Genel İdare Kurulu'nun (GİK) kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini ele aldıklarını açıkladı. Bu konuda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den aldıkları cevap doğrultusunda, CHP olarak alınmış kararlara saygı gösterdiklerini ve iş birliği için gerekli adımları atma konusunda açık olduklarını belirtti.

Meral Akşener: Karar GİK'e Götürülecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, partisinin 81 ilde tek başına seçime girmeyi kararlaştırdığını ifade ederek, CHP'nin iş birliği yapabilecekleri yerler konusundaki sorusunu GİK'e taşıyacaklarını açıkladı. Pazartesi günü GİK toplantısında alınacak kararın belirleyici olacağını belirten Akşener, ziyaret için teşekkür ederek, umutlu bir şekilde Türkiye için olumlu sonuçlar beklediklerini ifade etti.