Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladığı bir söyleşide, İstanbul'daki yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıkladı. Erkan, brüt 161 bin lira maaşı olmasına rağmen, şehirde uygun konut bulma zorluğu yaşadıklarını belirtti.

Söyleşide Hakan'ın kiralara yönelik sorusuna cevap veren Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" dedi. Yüksek memur rütbesine sahip olmasına rağmen kira fiyatlarından şikayetçi olan Erkan, çözüm olarak sosyal konutların arttırılmasını önerdi. "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı" ifadelerini kullanan Erkan, konut politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erkan, ekonomik bir bakış açısıyla market alışverişlerini de paylaştı. "Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar?" sorusuna cevaben, "Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var" ifadelerini kullandı. Ayrıca, apartman görevlisiyle olan diyalogunu aktararak, fiyatları sıkça sorguladığını ve enflasyonla ilgili bilgi aldığını belirtti.