30 Mayıs 1988'de Antalya Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen Duygu Nebioğlu, biyolojik annesinin zorluklar içinde bir hamilelik geçirdiğini anlattı. Annesi Suphiye Ormancı'nın hamile olduğunu bilmeyen Metin Akpınar'ın bu durumu inkar ettiğini belirtti.

Nebioğlu, çocukken Antalya Valiliği tarafından koruma altına alındıklarını ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda büyüdüğünü ifade etti. Ardından doktor kontrolünde evlat edinildikleri bir aile olan Nebioğlu Ailesi tarafından ailelerine katıldıklarını anlattı.

Gerçek ailesini 18 yaşına geldiğinde öğrenmeye başladığını dile getiren Nebioğlu, dayısı Cumhur Ormancı'dan babasının kimliğini öğrendiğini belirtti. Metin Akpınar'ın kendisini tanıdığını fakat inkar ettiğini ifade etti.

Metin Akpınar ile ilk yüz yüze görüşmesini TRT'deki bir program sırasında gerçekleştirdiğini belirten Nebioğlu, babası ile tanışmaya gittiğinde Metin Akpınar'ın tavrının soğuk olduğunu ve sadece fotoğraf çektirdiğini söyledi.

İkinci bir görüşme için 5 yıl beklediğini ve sonunda bir otelde 12 saat boyunca konuştuklarını anlatan Nebioğlu, bu görüşmede babasının kendisine 'Karım bunu öğrenirse size zırnık koklatmaz' dediğini belirtti.

Duygu Nebioğlu, Metin Akpınar'dan maddi ya da manevi herhangi bir destek görmediğini ve kendisine verilen parayla sadece hayvanlarını beslediğini söyledi. Ayrıca, DNA testlerinin sonuçlarının kabul edilmediğini ve Metin Akpınar'ın soyadını taşımayacağını vurguladı.