Ünlü televizyoncu ve yazar Metin Uca'nın vefatının ardından ortaya çıkan vasiyeti, Uca'nın yaşamının son dönemlerindeki yalnızlık ve ölümle ilgili derin düşüncelerini gün yüzüne çıkardı. Uca, yazılı olarak bıraktığı vasiyetinde, "Yalnızım zaten, çok uzun süredir yalnızım. Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum. Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum." ifadelerine yer verdi.

İstanbul Boğazı'nda Sonsuz Yalnızlık

 Metin Uca'nın vasiyetindeki en dikkat çekici taleplerden biri, ölümünden sonra küllerinin İstanbul Boğazı'na serpilmesi isteği oldu. Uca'nın bu isteği, hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği İstanbul'a olan duygusal bağını yansıtıyor.

Dostlardan Vasiyetin Yerine Getirilmesi Bekleniyor

Metin Uca, vasiyetinde dostlarına seslenerek, yazdığı dilekleri yerine getirmelerini umuyor. Ancak, Uca'nın vasiyeti üzerine henüz dostlarından bir açıklama gelmedi.

Vasiyetinde, herhangi bir tören düzenlenmemesini isteyen Metin Uca, ölümünden sonra sadece İstanbul Boğazı'nda küllerinin serpilmesini arzu ediyor. Bu talebiyle, sade ve özel bir anma ritüeli isteğini dile getiriyor.

Metin Uca, vasiyetinde "Hatırlanmak istemiyorum." ifadesiyle, yaşamının son anlarında kişisel tercihini dile getiriyor. Bu isteği, ölüm sonrası anma etkinliklerinden uzak durmak isteğini yansıtıyor.