Forbes'un her daim merakla beklenen zenginler sıralamasında Türkiye'nin en zengin ismi değişti. Liderliği devralan isim, 5.1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker oldu. Forbes'un 2023 zenginler sıralamasında 534. sırada yer alan Ülker, güncellenen verilere göre 13 milyon dolarlık artışla 570. sıraya yükseldi.

Zirvede Yer Alan İsim: Murat Ülker

Murat Ülker, dünya genelinde tanınan bir iş adamı ve Ülker Grubu'nun yöneticisi olarak biliniyor. Güncellenen zenginler listesinde 5.1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olarak zirveye oturdu.

Sürpriz İsimler Listede Yükseliyor!

Forbes'un güncellenen zenginler sıralamasında dikkat çeken diğer isimler arasında Semahat Sevim Arsel ve İpek Kıraç yer aldı. Arsel, 57 milyon dolarlık artışla 3 milyar dolarlık servetiyle 1065. sıraya yerleşirken, Kıraç ise 54 milyon dolarlık kazançla 2.9 milyar dolarlık servetiyle 1092. sırada bulunuyor.

Listenin Genç Üyesi: İpek Kıraç

Türkiye'nin en zengin ailelerinden birine mensup olan İpek Kıraç, listenin en genç üyelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Babasıyla miras ve evlatlık davalarıyla gündemde olan Kıraç, aynı zamanda Türkiye'nin en zengin kadınları arasında yer alıyor.

SASA'nın Patronu Geriliyor: İbrahim Erdemoğlu

Zirveden gerileyen isimler arasında dikkat çeken İbrahim Erdemoğlu, SASA'nın patronu olarak biliniyor. Dünya genelinde 2023 zenginler sıralamasında 497. sırada bulunan Erdemoğlu, gerçek zamanlı listede 2.5 milyar dolarlık servetiyle 1263. sırada yer aldı.

En Zengin Aile: Rahmi Koç Ailesi

Türkiye'nin en zengin ailelerinden biri olan Koç Ailesi de listede kendine yer buluyor. Mustafa Rahmi Koç, 47 milyon dolarlık artışla 2.6 milyar dolarlık servetiyle 1189. sırada yer alıyor.