Netflix'in yayınladığı son çeyrek raporuna göre, Temel plan artık 2024 yılının 2. çeyreğinde Kanada ve İngiltere'de sunulmayacak. Bu plana yeni abonelik yapmak veya mevcut abonelikte kalmak mümkün olmayacak. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar daha uygun fiyatlı reklam destekli plana veya daha yüksek ücretli reklamsız abonelik seçeneklerine yönlendirilecek.

Reklam Destekli Teklifin Önemi

Netflix'in eş CEO'su Greg Peters, yatırımcılara yönelik bir video röportajında, reklam destekli teklifin şu anda 23 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını ve şirketin önceliğinin "ölçek" olduğunu belirtti. Bu, Netflix'in reklam destekli planı, Temel planın yerine geçecek ve daha uygun fiyatlı bir seçenek sunacak.

Temel Planın Geçmişi

Geçtiğimiz Temmuz ayında Temel plana yeni abonelik kabul edilmemeye başlanmıştı. Netflix, bu değişikliği ABD ve İngiltere gibi diğer ülkelerde de uygulamıştı. Şirket, bu adımın ardındaki amaçlarından birinin ölçeği artırmak olduğunu vurguluyor.

Artan Abone Sayısı

Netflix, 2023'ün son çeyreğinde 13,1 milyon yeni abone eklediğini ve toplam abone sayısını dünya genelinde 247 milyona çıkardığını duyurdu. Bu büyüme, şirketin stratejilerinin ve içerik politikalarının devam eden başarısını gösteriyor.