2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlamasıyla birlikte öğrenciler okullarına kavuşurken, aileler de alışveriş telaşı içerisine girdi. Onikişubat Belediyesi, bu dönemde ailelere destek olmak ve çocukların kırtasiye alışverişlerine katkı sağlamak amacıyla özel bir proje hayata geçirdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in talimatları doğrultusunda 9 yıldır uygulanan bu proje, yeni eğitim-öğretim döneminde de devam etti. Başkan Mahçiçek'in liderliğinde gerçekleştirilen bu projede, ilkokul 1. sınıf öğrencilerine 16 farklı kırtasiye malzemesi içeren özel çantalar hediye edildi.

Çanta teslim töreni, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in katılımıyla Ali Sezai Efendi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Törene Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Kaçamaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Başkan Mahçiçek, burada yaptığı konuşmada, çocukların eğitimi için ailelerin ve toplumun sorumluluk taşıdığını belirterek, "Onikişubat Belediyesi olarak hem öğrencilerimize hem de velilerimize az da olsa bir katkıda bulunmaya gayret ettik. Bu sene de 10 binin üzerinde çanta ve kırtasiye malzemesini alarak okula yeni başlayacak çocuklarımıza dağıtıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, başka bir gelecek yok. Onları okutacağız, bu ülkeye ve ailelerimize faydalı bireyler olarak yetişmelerine gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaymakam Salih Çiğdem ise eğitimin önemine vurgu yaparak, "Bizim en kıymetlimiz gelecek nesillerimiz. Bugün bizim görev yaptığımız makamlarda yarın bu çocuklarımız olacak. Bayrağımızı daha yükseklere taşıyacak olan yine onlar. Bu nedenle çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Yeni eğitim-öğretim yılının Türkiye ve Kahramanmaraş için hayırlı, bereketli ve başarılı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından çanta ve kırtasiye malzemeleri öğrencilere dağıtıldı. Onikişubat Belediyesi, eğitim yatırımlarıyla çocukların geleceğine destek olmaya devam ediyor.