Otomobil sektöründe yaşanan durgunluk, otomotiv firmalarını harekete geçirdi. İkinci el araç piyasasındaki yükselen fiyatlar ve otomotivin yatırım aracı olarak cazibesini kaybetmesi, sıfır araç piyasasında talebi artırdı ve firmaları kampanyalar düzenlemeye yöneltti.

İkinci el araç piyasasındaki durgunluğun sıfır araç piyasasına olumlu etki yaptığı gözlemleniyor. Otomotiv firmaları, indirim yarışına girerek müşterilere çeşitli fırsatlar sunmaya başladı.

Toyota'nın Ekim Ayı Kampanyası

Toyota, ekim ayında araç sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunuyor. Kampanya kapsamında Corolla Sedan modeli, 180 bin liraya varan indirimle birlikte 1 milyon 2 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Ayrıca, indirim kampanyasını tercih etmeyenler için 250 bin liraya, 12 ay vade ve yüzde 0 faizli kredi fırsatı da bulunuyor.

Hyundai'nin Özel Kampanyası

Hyundai, ekim ayında sıfır kilometre otomobil almak isteyen müşterilerine özel kampanyalar sunuyor. Tucson'un sınırlı sayıdaki Comfort donanım seviyesi, 1 milyon 370 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca, Hyundai diğer modellerinde "Şimdi Al, 6 Ay Sonra" öde seçeneği sunuyor.

Renault, Dacia ve Diğer Markaların Kampanyaları

Renault ve Dacia da ekim ayında indirim kampanyalarına katıldı. Renault'un otomatik vitesli modelleri uygun fiyatlarla satışa sunulurken, Dacia da benzer kampanyalarla tüketicilere seçenekler sunuyor.

Bunların yanı sıra Opel, Citroen, Peugeot, DS, Honda, Nissan, Jeep, Kia, Suzuki, MG ve Volkswagen gibi markalar da çeşitli kredi avantajları, takas fırsatları ve indirimlerle sıfır araç satışlarını desteklemeye çalışıyor.

Otomotiv sektöründeki bu kampanyaların, Türkiye otomotiv pazarında satışların yıl sonunda 1 milyonu aşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

OPEL, CİTROEN, PEUGEOT, DS Opel, ekimde binek ve hafif ticari araç modellerinde uygun satın alma koşulları sağlıyor. Peugeot, çok özel kredi ve takas desteği sunarken Citroen, C3 modelini 150 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 1,99 faizli kredi ile satışa sunuyor. DS Automobiles da ekim ayına özel düşük faizli kredi ve takas kampanyası düzenliyor.

HONDA Honda, Civic Sedan Executive+ modelini 200 bin liraya 12 ay yüzde 0 faiz avantajı veya 100 bin lira takas desteğiyle müşterilere sunuyor.

NİSSAN Nissan, ekim ayında onlarca fırsatı özel kampanya seçenekleri ile sunuyor. Qashqai'nin hafif hibrit versiyonları da kampanya kapsamında yer alıyor.

JEEP Jeep Renegade satın almak isteyenler, Koç Fiat Kredi'den 200 bin liraya 12 ay, yüzde 0 faizli kredi ve 100 bin lira takas desteğiyle araç sahibi olabilirler. Compass modeli için de benzer kampanyalar mevcut.

KİA Kia, ekim ayında 10 bin liradan 100 bin liraya kadar indirim fırsatları sunuyor ve kredi kampanyaları düzenliyor.

SUZUKİ Suzuki, Swift Hibrit modelleri için ekim ayına özel kredi kampanyası ve nakit alım indirimi sunuyor.

MG MG, HS modelinde avantajlı kredi ve ödeme fırsatları sunuyor.

VOLKSWAGEN Volkswagen Ticari Araç, California ve Grand California modellerine fiyat avantajları sunuyor. Kampanya kapsamında renk opsiyonlarında da özel fiyat fırsatları bulunuyor.

Türkiye otomotiv pazarında satışlar, kampanyaların da etkisiyle yıl sonunda 1 milyonu aşmayı hedefliyor.