Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı'nda test sürüşlerine başladıklarını duyurdu. Yavaş, "Ankara’da metrobüs dönemi için ilk adımı attık. Yenikent-Ulus-Karapürçek Hattı’nda test sürüşüne başladık. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile Ankara’mızı geleceğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Elektrikli Metrobüs Araçları Test Ediliyor

Şu anda 25 metre dizel metrobüs araçları ile yapılan testlerin yanı sıra, yakın zamanda elektrikli modelin de test edileceği belirtiliyor. Proje sürecinin tamamlanmasının ardından ayrılmış yol kesimlerine geçilecek.

e-BRT Projesi Detayları

İlk etapta 200 bin yolcu kapasitesiyle hizmete başlayacak olan e-BRT (elektrikli Bus Rapid Transit) projesinin, 2035 yılına kadar 300 bin Başkentliye hizmet vereceği öngörülüyor. Projenin güzergahı ise Yenikent merkez, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı, Ulus ve Karapürçek Mahallesi olarak belirlendi.

Sürdürülebilir Ulaşım İlkeleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin metrobus sistemini kullanıma sunarak, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım ilkelerine vurgu yapması, Başkent'in ulaşım altyapısını modernize etme ve kaliteyi artırma çabalarını gösteriyor.