Bakan Mehmet Özhaseki, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesine destek olmak amacıyla bir proje başlattı. Aileye, rezerv alanda hazır durumda bulunan konut ya da Bakanlık projesi kapsamında mahallelerinde yapılan konutlardan biri seçme şansı tanındı.

Şehit Ailesinin Tercihi: Deprem Evi

Şehit Müslüm Özdemir'in ailesi, yaşadıkları Şerefoğlu mahallesinde deprem evi istedi. Bakanlık, bu talep üzerine harekete geçerek bir ay önce çalışmalara başladı ve 109 deprem evinin inşaatı son aşamaya geldi.

109 Deprem Evi Şubat Ayında Teslim Edilecek

Dulkadiroğlu ilçesi Şerefoğlu mahallesine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan 109 deprem evi, şubat ayının sonunda hak sahibi depremzedelere teslim edilecek.

Şantiye Şefi Hulusi Boyar'dan Açıklama

Şantiye Şefi Hulusi Boyar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıkladığı üzere şehidimiz Müslüm Özdemir’in ailesine yapılan deprem konutlarının yapımı için seferber olmuş durumdayız. Evi en kısa sürede teslim etmeyi planlıyoruz. Köyümüzde 109 tane ev yapıp teslim edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.