Arıkan, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Kadın ve Gençlik Kollarının organize ettiği, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve vatandaşların da katılım sağladığı iftar programında konuştu. 


Türk siyasetine önemli katkı sağlayan iki siyasi partinin ortak adayı olmaktan mutlu olduğunu belirten Arıkan, 6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş’ın sorunlarının kat be kat arttığına dikkat çekerek katılımcılardan 31 Mart seçimleri için destek istedi.  


Sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Kahramanmaraş için yaptığı çalışmaları anlatan Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde daha çok hizmeti vatandaşlarla buluşturacağının belirtti. 
Arıkan, “Öncelikle Ramazan-ı şerifimiz hepimize mübarek olsun. Allah’ım hayırlısıyla güzel bir bayrama erişmeyi nasıl etsin inşallah…Ben çok uzun yıllardır sivil toplum örgütlerinde şehrime hizmet etmek için çalıştım. Bu sivil toplum örgütlerindeki çalışmamın neticesinde şehrimizle ilgili birçok konuyu gündeme getirmek, şehrimizle ilgili bir takım projeleri, yerel yöneticilere sunmak, sorunlarla ilgili çözüm önerileri sunmak benim hayatımda bir amaç haline geldi…2024 yerel seçimleri için CHP Kahramanmaraş İl Başkanımız Ünal Ateş’in, Saadet Partisi İl Başkanımız Ahmet Zor ve Genel Başkanımız Özgür Özel’in bizzat teklifleriyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldum. Allah yardımcımız olsun, 31 Mart’ta da tamamına erdirsin inşallah” dedi. 


“ÖNCE ŞEHRİMİZDEKİ YARALARIMIZI SARACAĞIZ”


31 Mart’ta çok kritik bir seçim olduğunu hatırlatan Arıkan, şehrin biriken sorunlarının tek tek çözümünün değişimle mümkün olduğunu aktararak şöyle konuştu: “Yıllardır hepimizin eleştirdiği şehrimizle ilgili olmasını istediğimiz birçok konu var. Deprem öncesinde depremden sonra da bunu sorunlar, çok arttı. Deprem sonrası bizim büyük mega projeler gibi bir önceliğimiz yok. Biz önce şehrimizdeki yaralarımızı sarmak, öncelikle insanların barınma sorununu halletmek, orta hasarlıların, uygun olmayan alanların, rezerv alanlarının çözüm noktasında elimizden gelen gayreti göstermek üzere bir çalışma başlatmak istiyoruz 1 Nisan’dan sonra. Deprem öncesinde de zaten kangren haline gelmiş birçok sorun vardı. Bunları önceliklendirerek sırasıyla çözme noktasında da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ama seçime çok az bir zaman kaldı. Ben şu anda burada bulunan herkesten bu 15 günü çok sıkı çalışarak geçirmesini rica ediyorum. Bizler sabah erkenden başlıyoruz. Gitmediğimiz köy mahalle sokak kalmamak üzere inanın olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Ama burada hepimizin üstüne bir görev düşüyor. Sizler belki bizlerle beraber sahada olamasanız da lütfen kendi alanınızda kendi çevrenizde mümkün olduğu kadar herkesin istediği değişimin 31 Mart’ta gerçekleşmesi için katkıda bulunun.”