Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Kahramanmaraş'ta kurulan üretim tesisinin açılış törenine katıldı. Törenin ardından, Savunma Sanayii ve TUSAŞ heyeti ile birlikte Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Karacasu Kampüsü'nü ziyaret etti.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan'ın eşlik ettiği ziyarette, Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu'nun inşa edileceği bölge detaylı bir şekilde incelendi. Rektör Bakan, konuklara yüksekokulun konumlandırıldığı alan ve gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret sırasında duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Bakan, şunları belirtti: "Bugün Kahramanmaraş için tarihi bir gün. TUSAŞ tarafından kurulan üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Artık Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayiinde Kahramanmaraş'ta var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün'e, TUSAŞ Başkanımız Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Tabi bundan sonraki aşamada üniversitemiz çatısı altında Airbus-TUSAŞ Meslek Yüksekokulu’nun fiziki mekanlarını, dersliklerini, laboratuvarlarını ve sosyal alanlarını inşa edeceğiz. Bu bağlamda da Prof. Dr. Görgün ve Prof. Dr. Bozdoğan hocalarımızla, okulun yükseleceği alanda inceleme ve bilgilendirme yapma fırsatı bulduk. Artık proje hazırlık safhasının son aşamasına geldik ve en kısa sürede temelinin atılmasını ümit ediyoruz. Üniversitemiz için prestij bir alan olarak gördüğümüz bu yüksekokulun kazandırılmasında Rafet Bozdoğan hocamızın gerçekten büyük desteklerini gördük. Kendisine teşekkür ediyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, üniversitenin havacılık ve uzay alanındaki çalışmalarına destek olacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından heyet, Karacasu Kampüsü'nden ayrıldı.