Gaziantep'in SANKO Sanat Galerisi, ressam Emine Kasap Karakoç'un "Döngü" temalı resim sergisine ev sahipliği yapacak. Ressam, akrilik ve yağlı boya tekniğiyle oluşturduğu eserlerini 17 Kasım Cuma günü saat 17.30'da sanatseverlerle buluşturacak.

Ressam Karakoç, eserlerinde düşüncelerini en saf ve korumasız şekilde tuvale yansıttığını ifade ediyor. "Felsefesi ve konusu olan eserleri sanatseverler ile buluşturuyorum. Doğadaki tüm canlılar, Gök Kubbe altında geçen binlerce yılda bir ileri bir geri yaşamaya devam edecek. Yaşam bir döngü olduğu için eserlerimde döngü konusu ön plana çıkmaktadır" diyor.

Ressam Karakoç, 2016 yılında Gaziantep'te bir çalıştaya katıldığını ve bu özel şehirdeki zengin tarihi, coğrafi konumu ve kültürel mirasıyla ilgili eserlerini Gaziantep'li sanatseverlerle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtiyor.

Emine Kasap Karakoç'un 20 eserinin sergileneceği "Döngü" temalı resim sergisi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katındaki SANKO Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek.

Sanatçı, Sivas Gürün doğumlu olup Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü birincilikle kazanmıştır. Kamudan emekli olduktan sonra Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkede karma sergilere katılan Karakoç, şu anda Ankara Çankaya Dikmen'deki atölyesinde sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.