Ressam Emine Kasap Karakoç, SANKO Sanat Galerisi'nde "Döngü" temalı resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Açılışta konuşan Karakoç, eserlerinde doğanın döngüsüne vurgu yaparak, sanat ve sporun toplum gelişimi açısından önemine değindi. Ayrıca, ailelerin ve öğretmenlerin çocukları sanat ve spor alanlarına yönlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Karakoç, en saf ve temiz ilahi sırrın anne karnındaki can olduğunu vurgulayarak, eserlerinin felsefesini ve konusunu sanatseverlerle buluşturduğunu ifade etti. "Döngü" temasının, yaşamın sürekli bir döngü olduğu düşüncesini yansıttığını belirten sanatçı, eserlerinin estetik duygu, planlı ve düzenli olma gibi alışkanlıkları kazandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Sanatın toplum gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirten Karakoç, gençlerin estetik duygularını, planlı ve düzenli olma yeteneklerini sanat derslerinde kazandıklarını ifade etti. Sanatın toplumun her kesimi tarafından destek görmesi gerektiğini belirten Karakoç, sanatçıların toplumları aydınlatmada ve yüceltmekte önemli bir rol oynadıklarını söyledi. Açılışta ayrıca, sanatçının Gaziantep'teki sergisine katkılarından dolayı teşekkür edildi.

SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek ve Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev'in de katıldığı sergi açılışı sonrasında, Muhammed Aliyev tarafından "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel bir yayın, Emine Kasap Karakoç'a takdim edildi.

Emine Kasap Karakoç'un "Döngü" temalı kişisel resim sergisi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katında bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 1 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.