Bakan Koca, konuşmasına hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Sağlık hizmetlerinin tüm siyasi düşüncelerin üstünde olduğuna vurgu yaparak hastalar arasında ayrım gözetilemeyeceğini belirtti. Sağlık hizmetlerinin birleştirici olduğunu ifade eden Koca, 86 milyona yönelik birleştiriciliğe zarar verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Şehir Hastanelerine Yanıt: Düzenlemeler ve Değişiklikler Yapıldı

Bakan Koca, şehir hastanelerine yönelik eleştirilere yanıt verirken, kamu-özel işbirliği ile yapılan şehir hastanelerinin yüklenici şirketlerinin gelirleri için düzenleme yaptıklarını belirtti. Sözleşme sürelerini ortalama 17-18 yıla indirdiklerini ifade eden Koca, vatandaşlara en yüksek kalitede hizmet verirken bütçeyi en verimli şekilde kullanmaya gayret ettiklerini aktardı.

Şehir Hastanelerinin Bütçe Payı ve Tavan Uygulaması

Bakan Koca, şehir hastanelerinin bütçe içindeki payına yönelik eleştirilere de yanıt vererek, şehir hastanelerinin bütçe içindeki payının azalacağını ve giderek dengeleneceğini belirtti. Şehir hastanelerinin 25 yıllık süreçte ödenebilecek en yüksek rakamın 27,5 milyar avro olduğunu vurgulayan Koca, bu tavanın altında kalabileceğini ancak üstünde olamayacağını ifade etti.

Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya Yeni Şehir Hastaneleri

Bakan Koca, deprem bölgesinde 6 devlet hastanesinin hizmete açıldığını ve 10 acil durum hastanesinin dört ay sonra hizmete açılacağını açıkladı. Ayrıca, Hatay, Kahramanmaraş, ve Malatya şehir hastanelerinin proje çalışmalarının başladığını müjdeledi.