Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında "temizlik görevlisi" olarak istihdam edilmek üzere düzenlediği 216 engelli personel alımı kura çekimi sonuçları için geri sayıma geçti. Başvuruları 1-6 Kasım tarihlerinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr sisteminden online olarak gerçekleştirilen adaylar, 28 Kasım Salı günü kura sonuçlarını öğrenebilecekler.

Hangi İllerde Alım Yapılacak?

Açıklanan kontenjanlara göre, Sağlık Bakanlığı'nın alım yapacağı iller şu şekilde: Ardahan (1), Çanakkale (9), Denizli (1), İstanbul (130), Kastamonu (4), Kilis (5), Mardin (7), Samsun (8), Sivas (1), Bilecik (1), Burdur (4), Erzurum (6), Gümüşhane (3), Hakkari (1), Hatay (8), Kars (3), Kırklareli (1), Kütahya (2), Malatya (9), Muğla (4), Sakarya (7), Sinop (1).

Sonuçlar Nereden Sorgulanacak?

Kura çekimi sonuçları, 28 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek ve saat 09.00'da başlayacak. Saat 18.00'de sona erecek olan kura çekiminin ardından asil ve yedek isim listesi, Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Sonuçları öğrenmek için adaylar, https://iscisonuc.saglik.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirler.

Yedek Adaylar ve Kontenjan Bilgisi

Açıklanacak sonuçlar kapsamında, 216 asıl adayın yanı sıra ilan edilen toplam kontenjan kadar yedek aday belirlenecek. Sağlık Bakanlığı, işe alınacak engelli personeli bu adaylar arasından seçecek.