Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin “Kahramanmaraş’ta Ramazan Çok Güzel” temasıyla düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşide yazar ve aile danışmanı Saliha Erdim, Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Aile içi iletişim, evlilik ve manevi hayatın önemi üzerine konuşan Erdim, katılımcılara hayata dair anlamlı mesajlar verdi.
Aile, Toplumun Temel Taşıdır
Söyleşisinde güçlü bir toplumun temelinin sağlam aile yapısı olduğunu vurgulayan Saliha Erdim, aile içinde sevgi, saygı ve anlayışın ön planda olması gerektiğini belirtti. “Aile, hayatımızın en kıymetli hazinesidir. Toplumun geleceği, sağlıklı aile yapısıyla şekillenir. Eşler arasındaki sevgi ve saygı, çocukların güven içinde büyümesini sağlar. Bu nedenle aile içi iletişimi güçlendirmeli ve birbirimize sevgiyle yaklaşmalıyız” dedi.
Ramazan, Ruhumuzu Beslemek İçin Bir Fırsat
Dünya ve ahiret dengesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdim, Ramazan ayının manevi derinliğine vurgu yaptı. “Ramazan sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda ruhumuzu beslemek, kendimizi yeniden inşa etmek ve aile bağlarımızı güçlendirmek için bir fırsattır. Hayatta yaptığımız her şeyin ahiretimize yansıdığını unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar Memnuniyetle Ayrıldı
Söyleşi sonunda vatandaşlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapan katılımcılar, benzer programların devam etmesini temenni etti.