SANKO Okulları öğrencileri, Mersin TED Koleji'nin ev sahipliğinde düzenlenen "VEX IQ Robotik Yarışması"nda büyük bir başarı elde etti. 6’ncı sınıf öğrencileri Yusuf Günaydın ve Kerem Erkülah'tan oluşan Inventors Takımı, yarışmanın en prestijli ödülü olan "Excellence Award" Mükemmeliyet Ödülü'nü kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, takım çalışması, otonom ve mühendislik becerilerinde gösterdikleri üstün performansla bu ödülü almaya hak kazandı.

Diğer bir başarılı takım ise 7’nci sınıf öğrencileri Tuana Turan ve Zehra Altunkaya ile 5’inci sınıf öğrencisi Zehra Nur Efe'den oluşan Vega Takımı oldu. Tasarladıkları robot ve yazdıkları kodlarla "Robot Becerileri Kategorisi"nde ikinci olan öğrenciler, temaya ait görevi başarıyla yerine getirerek en iyi ikincilik derecesini elde etti.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve yarışmaya hazırlanmalarına rehberlik eden danışman öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ile Gülden Dilsiz'i gururla kutladı. Asyalı, 2 Mart 2024'te İstanbul'da düzenlenecek Türkiye finallerinde öğrencilere başarılar diledi.