SANKO Sanat Galerisi, "Bakışlar" teması altında gerçekleşecek olan resim sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ressam Abdurrahim Güney, bu sergiyle tuval üzerine akrilik boya tekniği kullanarak yaptığı eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Serginin açılışı 27 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

Ressam Abdurrahim Güney, çalışmalarında gözlere özel bir vurgu yapmaktadır. Gözlerin izleyici ile duygusal bir bağ kurduğuna inandığı için portrelerini cepheden çalışmaktadır. Aynı zamanda eserlerinde fon ile portre arasındaki renk ve ton bağlantısına özel bir dikkat göstermektedir. Portreyi renkli bir arka plan önünde betimleyerek zıt renkleri kullanarak izleyici ile resim arasındaki bağlantıyı güçlendirmektedir.

Güney'in eserlerinde izleyiciler kendi yaşamlarından izler bulabileceklerdir. Sergi, SANKO Sanat Galerisi'nin ev sahipliğinde 27 Ekim Cuma günü saat 17.30'da açılacak.

Abdurrahim Güney, Erzurum Pasinler'de doğmuş ve resim öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Sanatçının 11 kişisel sergisi bulunmaktadır ve ulusal ile uluslararası birçok ödül kazanmıştır.