SANKO Üniversitesi Hastanesi, tarihi bir anı daha yaşatarak ilk defa bir bebeğe kalp ameliyatı gerçekleştirdi. 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebek, kalbindeki pıhtı nedeniyle SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bülent Meşe tarafından başarıyla gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı sonrasında sağlığına kavuştu.

Bebeğin annesi T. C., özel bir sağlık kuruluşunda hidrosefali teşhisi konulduktan sonra, bebeğinin kalbindeki sorunun da tespit edildiğini belirtti. SANKO Üniversitesi'ne yönlendirilen anne, Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı ve ekibi tarafından başlatılan tedavi sürecinin ardından, açık kalp ameliyatının planlandığını söyledi. Annenin ifadelerine göre, kızı bu süreçte büyük bir mücadele gösterdi ancak ameliyat başarıyla tamamlandı.

Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, hastanenin yenidoğan yoğun bakım biriminde tedavi gören bebeğin, ilaç tedavisine cevap vermemesi üzerine kalp ve damar cerrahisi bölümü ile iş birliği yaparak açık kalp ameliyatının kararlaştırıldığını açıkladı. Bebeğin sağlık sorunları nedeniyle başka merkezlerce kabul edilmediğini belirten Sarıkabadayı, SANKO Üniversitesi'nin, bölgedeki kalp hastası çocuk hastaların cerrahisi konusundaki büyük bir ihtiyacı karşıladığını vurguladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Bülent Meşe ise bebeğin kalbindeki pıhtıyı başarılı bir şekilde çıkardıklarını ifade etti. Bebeği, ameliyat sonrasında sağlıklı bir şekilde ailesine teslim ettiklerini belirten Meşe, ekibine ve hastaneye teşekkür etti.

Bu olay, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin bölgesindeki çocuk hastalar için önemli bir sağlık hizmeti sunma kapasitesini ortaya koyarken, aynı zamanda bebeğin yaşam mücadelesinde doktorların kritik rolünü vurguluyor.