SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gazeteciliğin özveri ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında geldiğine vurgu yaptı. Dağlı, Türkiye'de 1962 yılından bu yana kutlanan bu anlamlı günün, basın mensuplarını onurlandırmak için önemli olduğunu belirtti.

Gazeteciler, Toplumun Ortak Sesi

Prof. Dr. Dağlı, mesajında gazetecilerin toplumun ortak sesi olduğunu vurgulayarak, bilgiye ulaşmanın günümüzde çok kolay olduğunu ancak gazetecilere doğru bilgiye ulaşma sorumluluğunun düştüğünü ifade etti. Atatürk'ün basın mensuplarına yönelik sözlerini hatırlatan Dağlı, gazetecilerin etik ve ahlaki kurallara uygun bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Vefat Eden Basın Mensupları Anıldı

Mesajının devamında, vefat eden basın mensuplarını rahmetle anan Prof. Dr. Güner Dağlı, gazetecilerin zorlu çalışma koşullarına rağmen büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini yerine getirdiklerini ifade etti. Çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerle kutlayan Dağlı, kamuoyunu aydınlatmak adına görev yapan basın mensuplarına teşekkür etti.