Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü coşkuyla kutlamak üzere bir kutlama programı düzenledi. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Batuhan Taşgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı, Prof, Dr. Nuri Kahveci, ve Prof. Dr. Orhan Doğan'ın yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, Genel Sekreter Ali Rıza Bekler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ezgi Tekgül’ün şefliğinde Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluşan koronun “Benim Adım Öğretmen” şarkısını icra etmesiyle başladı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım açılış konuşmasında, "Dünyada ve ülkemizde eğitimin kalitesinin artması siz öğretmenlerin gayretlerine bağlı olacak. Tüm meslek dallarındaki çalışanları yetiştirenler sizler olacaksınız." dedi.

Vali Yardımcısı Taşgın'dan Anlamlı Mesajlar Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Batuhan Taşgın, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sevgili öğrenciler çok kaliteli bir üniversitede ve çok kaliteli hocaların ellerinde yetiştiniz. Buna inanın. En içten samimiyetle bizzat bunu müşahede ediyorum." şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı'ndan Çağrı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, "Öğretmen, nicelikle değil; nitelikle öğretmendir. Eğitim sadece bilimsel, buluşsal ve bilişim olarak belli bilgilerin algılanması değil, bunları duygu ve davranış boyutuna da aktarmaktır." ifadelerini kullanarak önemli bir çağrıda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü'nden Anlamlı Anı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, öğretmenlik mesleğinin önemini ve değerini lise yıllarında yazdığı kompozisyonu okuyarak anlattı.

Gösteriler ve Ödüllerle Devam Etti Program, fakülte öğrencilerinin zeybek gösterisi, şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam etti. Ayrıca, bilimsel dergi listesinde yer alan ve TÜBİTAK A2 destek programıyla desteklenen araştırmacı ve öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.

100. Yıl Konuşması ve Tebrikler Sosyal Bilgiler Eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Sevda Gülşah Yıldırım, 100. yıl konuşmasında, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını taçlandıracak olan siz öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım." dedi.

Program, belge takdimleri ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Ayrıca, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tekbıyık ve Doç. Dr. Reyhan Ağçam ile öğrencilerden oluşan bir heyet, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım'ı makamında ziyaret ederek Öğretmenler Gününü kutladı.