Kahramanmaraş'ın şehir merkezi, Kentsel Tasarım Projesi'nin etkisi altında büyük bir dönüşüm geçiriyor. Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi, Müftülük Meydanı ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’ni kapsayan geniş bir alanda sürdürülen proje kapsamında, kalıcı konut ve iş yerleri yükselmeye başlarken, şehir merkezine canlılık katacak önemli aşamalar kaydediliyor.

Projeye dahil olan Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi, Müftülük Meydanı ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde kazı çalışmaları ve temel hazırlıkları hızla devam ediyor. Bu alanlarda kurulan şantiyelerde yapılan alt ve üstyapı çalışmaları, şehrin gelecekteki konut ve iş yeri ihtiyacını karşılamak amacıyla ilerliyor.

Yüksek Kapasiteli Konut ve İş Yeri Projeleri

Proje kapsamında planlanan 5 farklı noktada konut ve iş yeri şantiyeleri, binin üzerinde parsele ve şehir merkezine toplamda 10 binin üzerinde kalıcı konut ve iş yeri kazandıracak. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte şehirdeki konut kapasitesi artacak ve iş alanları çeşitlenecek.

Kentsel Tasarım Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, şehir merkezi sadece konut ve iş yerleriyle değil, aynı zamanda sosyal donatıları, yeşil alanları ve ulaşım imkanlarıyla da zenginleşecek. Bu kapsamlı dönüşümle birlikte, Kahramanmaraş'ın şehir merkezi, eski canlılığına kavuşarak modern bir yaşam alanına dönüşecek.