Elazığ Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, göçük altında kalan 4 işçiden 3'ünün kurtarıldığı bildirildi. Ancak, 1 işçi için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Belediye Başkanı'ndan Açıklama

Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, TELE1'e yaptığı açıklamada, çalışmanın kör bir noktada olduğunu ifade etti. İlk yardım ekiplerinin ulaşım sağladığını belirten Yaşlı, 2 veya 3 kişinin toprak altında olduğunu ve göçüğün krom ocağında meydana geldiğini söyledi.

Vali ve AFAD'dan Bilgilendirme

Elazığ Valisi Ömer Toraman, yaptığı açıklamada, göçük altından bir işçinin kurtarıldığını, ancak 3 işçi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Göçüğün meydana geldiği yerin bir krom madeni ocağı olduğunu ifade etti. DHA'ya göre ise işçilerden biri kendi imkanlarıyla göçük altından çıkmıştı.

AFAD'dan İlk Açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Alacakaya bölgesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonrasında 3 maden işçisinin toprak altında kaldığı belirtildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 1 işçinin kurtarıldığı, diğer 2 işçi için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.