Kartlı harcamalar içinde en büyük payı market ve alışveriş merkezleri oluşturuyor. Yılın ilk çeyreğinde toplam kartlı harcamaların yüzde 18'i bu alanda gerçekleşti. TCMB verilerine göre, marketler ve alışveriş merkezlerinde yapılan harcamalar 526,3 milyar TL'yi buldu.

Elektronik Alışverişler:

Elektronik alışverişler, kartlı harcamalar içinde ikinci sırada yer alıyor. Yılın ilk çeyreğinde 236,6 milyar TL'lik harcama gerçekleştirildi ve bu sektör yüzde 8'lik bir paya sahip oldu.

Gıda Segmenti:

Gıda segmenti de kartlı harcamaların önemli bir kısmını oluşturuyor. Çeşitli gıda segmentlerinde yapılan kartlı harcamalar toplam harcamaların yüzde 7'sini oluşturdu. Bu dönemde gıda alışverişlerine 209 milyar TL harcandı.

Hizmetler Sektörü:

Tüketicilerin kartlı harcamalarda sıkça tercih ettiği alanlardan biri de hizmetler sektörü. Bu alandaki harcamaların toplam içindeki payı yüzde 7 olarak kaydedildi. Yılın ilk çeyreğinde hizmetler sektöründe yapılan harcamalar 204 milyar TL'yi aştı.

Akaryakıt Harcamaları:

Akaryakıt harcamalarının toplam içindeki payı yüzde 6 oldu. Bu dönemde akaryakıt için toplamda 174 milyar TL'lik kartlı harcama gerçekleştirildi.

Yemek Segmenti:

Gıda alanında, yemek segmenti de kartlı harcamaların önemli bir bölümünü oluşturuyor. Yemek segmentine yapılan kartlı harcamaların payı yüzde 5 oldu ve bu alanda 164,4 milyar TL harcama yapıldı.