Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yöneticileri, spor adamlarını küçümsediği iddialarıyla gündeme geldi. Antrenör ve Teknik Adam Mehmet Çanak, geçtiğimiz hafta yaşadığı bir olayı paylaşarak federasyon yöneticilerine sert eleştirilerde bulundu. Çanak, federasyon yöneticilerinin kendilerini kaf dağında gördüğünü ve spor emekçilerini mağdur olarak gördüklerini belirtti.

Çanak'ın Yaşadığı Olay

Çanak, geçen hafta Cuma günü lisans işlemleri için federasyona gittiğini ve burada yaşanan bir olayı aktardı. Kendisinin lisans işlemleri için federasyona gittiği sırada yaşanan ağız dalaşı sonucunda, federasyon yöneticisi Hüseyin Şahin Bozdağ'ın kendilerini küçümsediğini ve mağdur olarak gördüğünü ifade etti.

"Bizi Konuşturan Ekrem Başkansa Kendisini Yönetici Yapan Kim"

Çanak, federasyon yöneticilerinin spor adamları olması gerektiğini ve bu işin ehli olmaları gerektiğini vurgulayarak, yaşanan olayla ilgili olarak, "Bize yüz veren Federasyon Başkanı Ekrem Karaoğlan'dır, o olmasa burada konuşmaya bile yetkiniz yok diyerek bizi küçümsedi. Kendisi federasyon yöneticisi olmasına rağmen Ekrem Karaoğlan olmasaydı burada olamazdı. Federasyon yöneticilerinin spor alt yapısı olmaması, üst yapıda sporun gelişmemesine neden oluyor. Basın Sözcüsü olarak spor camiasından özür dilemelidir" dedi.

"Kavgalar Kargaşalar Hep Yüksekten Bakanlardan Çıkıyor"

Mehmet Çanak, Kahramanmaraş futbolunu canlandırmak için çaba harcadıklarını ancak futbol camiasının para girdikçe geriye gittiğini belirterek, "Kavgalar, paranın girdiği yerlerde öne çıkıyor. Şampiyonluğu para harcayarak elde edeceklerini düşünenler kavgalara neden oluyor ve Türk futbolunu çürütüyor" şeklinde konuştu.