Rektör Bakan mesajında, manevi iklimin sona erdiğini ve onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in geride bırakıldığını ifade etti. İbadetler ve toplumsal dayanışmanın en güzel örnekleriyle dolu bir ayı geride bıraktıklarını vurguladı.

Dualar ve Şükür

Prof. Dr. İsmail Bakan, tüm duaların kabul olmasını temenni ederken, yüce Allah'a bir bayram gününe daha eriştirdiği için şükrettiğini belirtti.

Hüzün ve Dayanışma

Ancak, yüzyılın afetiyle karşı karşıya olduklarını hatırlatan Rektör Bakan, halen bir yanlarının eksik olduğunu ve kaybettiklerinin hüznüyle buruk bir bayram yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca Gazze'deki insanlık dramı karşısında da elem duyduklarını belirtti.

Barış ve Esenlik Temennisi

Ramazan Bayramı'nın, gönül coğrafyasında barışa ve esenliğe vesile olmasını umut ettiğini dile getiren Rektör Bakan, uhrevi kapıların açıldığı bu mübarek günün tüm insanlığa huzur getirmesini arzuladığını ifade etti.

Polis Haftası Kutlaması

Rektör Bakan, Ramazan Bayramı ile aynı gün kutlanacak olan 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla fedakar polisleri tebrik etti ve aileleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni etti.

Bayram Dileği

Mesajının sonunda, Ramazan Bayramı'nın tüm öğrencilere, akademik ve idari personele, Kahramanmaraşlılara, aziz millete ve tüm inananlara saadet dolu bir bayram diledi.