MİT tarafından yakın takibe alınan terörist Faik Aydın'ın Avrupa'daki faaliyetleri tespit edildi ve örgütsel faaliyetlerini ortaya çıkarmak amacıyla operasyon başlatıldı.

Aydın, Irak'a geçtikten sonra Süleymaniye'de yerel halk üzerinde örgüte destek ve katılım sağlamak için baskı ve şantaj uyguladı.

Saha ajanlarının çalışmaları sonucunda teröristin saklandığı bölge belirlendi ve 160 kilometre derinlikteki Irak'ta nokta operasyon düzenlendi, 'Renas Raperin' Faik Aydın etkisiz hale getirildi.

Faik Aydın'ın Geçmişi ve Örgüt İçindeki Rolü

2015 yılında Kuzey Irak'a geçen Faik Aydın, PKK/KCK'nın Avrupa'daki gençlik ve toplumsal alan çalışmalarında yer aldı.

Avrupa'da terörist toplama çalışmaları yapan Aydın, 2015 yılında Kuzey Irak'a geçip, örgütün silahlı kadrosuna katıldı.

Aydın, 'Irak/Asos Mazlum Doğan Akademileri'nde eğitim alarak, PKK/KCK'ya yeni katılan unsurlara ideolojik eğitimler verdi.

Son olarak Süleymaniye/Çemçemal kırsalında bulunan sözde Ş. Yılmaz Dersim Taburu'na katılan Aydın, hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklama/yakalama kararı bulunmaktadır.

Aydın Ailesinin PKK/KCK Bağlantısı

Faik Aydın'ın kardeşleri de örgüt üyesiydi. 'Ferhat' kod adlı Saygı Aydın, 2018 yılında etkisiz hale getirilirken, 'Renas' kod adlı Ferhat Aydın ise 2013-2014 yıllarında PKK/YPG bünyesinde Suriye'de öldü.

Aydın ailesi, PKK/KCK nezdinde 'değer ailesi' olarak görülmekte ve Faik Aydın'ın örgüt içerisinde kritik görevlere getirilmesi beklenmektedir.