Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü yapılan Kabine toplantısının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek zam yapılacağını duyurdu. Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" ifadelerini kullandı.

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL'ye Yükseldi:

Erdoğan, "Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." dedi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseleceği müjdesini verdi.

Ankara Kulislerini Hareketlendiren İddia:

Emekli maaşlarına yapılan zam oranı yeni tartışmaları da beraberinde getirirken Ankara kulislerine düşen iddia büyük ses getirdi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılabileceği iddia ediliyor.

Seyyanen Zam İddiası:

Ankara kulislerine düşen iddiaya göre, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilere seyyanen 4 bin ila 8 bin lira arasında zam yapılabilir. Bu iddia, emeklilerin genelinde heyecan ve beklenti yaratmış durumda.