Fırat Görgel, 5 Haziran 1982 tarihinde Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 2004 yılında mezun olan Görgel, aynı yıl Kahramanmaraş Barosu'nda stajını tamamladı.

2006 yılından itibaren serbest avukatlık yapmaya başlayan Görgel, aynı zamanda Egemen Hukuk Bürosu'nun ortağıdır. Siyasi kariyerine 2004 yılında AK Parti üyesi olarak başlayan Görgel, çeşitli görevlerde bulunmuş ve önemli pozisyonlarda yer almıştır. 2010 yılında AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nı üstlenmiş, 2014 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. Aynı yıl AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmış, 2015 yılında ise AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirilmiştir. 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday gösterilmiştir.

Evli olan Fırat Görgel'in 2 kız çocuğu bulunmaktadır. Siyasi kariyerindeki çeşitli görevlerle dikkat çeken Görgel, Kahramanmaraş siyasetinde etkili bir isim olarak bilinmektedir.