Ahmet Yurttaş'ın cenazesi, yüzlerce kişinin katılımıyla Abdülhamit Han Camii'nde düzenlenen bir törenle uğurlandı. Emekli imam Ömer Faruk Şirikçi ve caminin müezzini Ali Sarıkaya, merhum için duygusal bir veda konuşması gerçekleştirdi.

Emekleriyle Dolu Bir Hayat

Abdülhamit Han Camii'nin inşasında büyük emekleri bulunan Ahmet Yurttaş'ın vefatıyla ilgili konuşan Ömer Faruk Şirikçi, Yurttaş'ın camiye olan katkılarını ve elini camiden hiç çekmediğini vurgulayarak, "Ahmet Yurttaş'ın ebedi aleme irtihali camiamızı derin bir üzüntüye boğdu. Allah rahmet eylesin, emeklerini zayi etmesin." ifadelerini kullandı.

Duaya ve Rahmete Yolculuk

Caminin müezzini Ali Sarıkaya da Ahmet Yurttaş'ın caminin kuruluşundan minarenin tepesine kadar olan her aşamada önemli bir rol oynadığını belirtti. Sarıkaya, "Rabb'ül alemin cennette bu eserleri ile inşallah Teâlâ buna benzer bir köşk nasip etsin Ahmet abimize." dedi.

Rahmet ve Dua ile Uğurlandı

Abdülhamit Han Camii'nin baş ustası Ahmet Yurttaş için düzenlenen cenaze namazını Ömer Faruk Şirikçi kıldırdı. Yüzlerce kişi, caminin baş usta ve mimarı Ahmet Yurttaş'a rahmet dileyerek dualar etti.