İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için çeşitli ihlallerin hava araçlarıyla denetleneceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilerek, sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için şehirlerarası karayollarında gözlenen sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, kırmızı ışık ihlali, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek.

Trafik kazalarına sebep olan tüm ihlaller ile ilgili hava koşullarının elverdiği ölçüde özel trafik denetimi İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Trafiğin yoğun olduğu güzergâhlar ile kavşak konumunda olan kesimlerde 22.01.2024-04.03.2024 tarihleri arasında ilimizde hava araçlarıyla (Drone) trafik denetimi gerçekleştirilecektir.”

Bu denetimlerle trafik güvenliğinin artırılması ve trafik kurallarına uyulmasının sağlanması hedeflenmektedir.