Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault, Amerikalı girişimci Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu. Arnault'nun serveti, Forbes dergisine göre 21.6 milyar dolar artarak, 205.8 milyar dolara yükseldi. Bu başarıyla Arnault, dünya zenginleri listesinde zirveye oturdu.

Musk İkinci Sıraya Geriledi

Elon Musk, Tesla ve SpaceX şirketleri ile dünya çapında tanınan bir girişimci olmasına rağmen, Bernard Arnault'nun finansal başarısı karşısında ikinci sıraya geriledi. Musk'ın net serveti 204.2 milyar dolar olarak açıklanırken, Arnault'nun liderliğiyle bir sıra kaybetmiş oldu.

Dünyanın En Zengin İnsanları Listesinde Diğer İsimler

Forbes dergisine göre, Bernard Arnault ve Elon Musk'u Amazon'un kurucusu Jeff Bezos takip ediyor. Jeff Bezos'un serveti 179.9 milyar dolar olarak açıklandı. Diğer zengin isimler arasında Oracle şirketinin yaratıcısı Larry Ellison (142.6 milyar dolar) ve Amerikan sosyal medya şirketi Meta'nın Başkanı Mark Zuckerberg (138.8 milyar dolar) bulunuyor.

LVMH ve Bernard Arnault Hakkında Bilgi

LVMH, dünyanın en büyük lüks tüketim malları üreticisi şirket konumunda. Arnault'nun başkanlık ettiği grup, Louıs Vuitton, Sephora, Tiffany & Co. ve Christian Dior gibi 75 lüks markayı kontrol ediyor. 2022 yılında LVMH'nin cirosu 79 milyar euro olurken, net karı 14 milyar euro oldu.