Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün itibariyle başladı. Adaylar, 26 Şubat tarihine kadar başvurularını ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilirler.

Sınav Ücretine Zam

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 2024 YKS sınav ücretinin 295 TL olarak belirlendiği bildirildi. Bu ücret, sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girecek adayları kapsayacak. Ancak, AYT veya YDT gibi diğer testlere girmek isteyen adayların 590 TL, tüm testlere katılmak isteyenlerin ise 885 TL ödeme yapmaları gerekecek.

Başvuru Süreci

YKS başvuruları 26 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Sınav Tarihi ve Detaylar

2024-YKS, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran'da sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

Milli Savunma Üniversitesi İçin YKS Zorunlu

ÖSYM'nin açıklamasında, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2024-MSÜ) başvuran adayların aynı zamanda 2024-YKS'ye başvurmak zorunda oldukları belirtildi. Detaylı bilgiler, 2024-MSÜ Kılavuzu'nda yer alacak.

Sınav Ücreti ve Kategoriler

2024 YKS sınav ücretleri şu şekildedir:

  • TYT: 295 TL
  • TYT + AYT veya YDT: 590 TL
  • TYT + AYT + YDT: 885 TL