2023, oyun dünyası için oldukça yoğun bir yıl oldu. Super Mario Bros. Wonder ve Marvel's Spider-Man 2 gibi büyük oyunların piyasaya sürülmesinin yanı sıra, sessiz sedasız bir şekilde Steam platformunda yayınlanan bir korku oyunu da büyük bir sükse yaptı.

Slay the Princess, Metacritic Puanıyla Şaşırtıyor

Slay the Princess adındaki bağımsız korku oyunu, Metacritic puanıyla dikkat çekiyor. Bu oyun, Marvel ve Nintendo'nun satış rekorları kıran oyunlarını geride bırakarak 2023'ün en yüksek puan alan oyunlarından biri haline geldi.

Metacritic'e göre, Slay the Princess şu anda 100 üzerinden 92 puana sahip. Super Mario Bros. Wonder da aynı puanda bulunurken, Marvel's Spider-Man 2 90 puan, Alan Wake 2 ise 89 puan almış durumda. Metacritic'in sıralamasına göre, bu yılın en yüksek puan alan oyunlarından biri olarak öne çıkıyor.

Sessiz Bir Yayın ve İlginç Hikaye

Slay the Princess, Black Tabby Games tarafından geliştirilmiş olup 23 Ekim'de Steam üzerinden Windows platformu için yayınlandı. Büyük bir pazarlama hamlesi veya yayıncı desteği olmamasına rağmen, oyunun ilginç hikayesi ve anlatım tarzı oyuncuları etkiledi.

Olumlu Kullanıcı Yorumları ve Başarı

Oyun, Steam kullanıcıları tarafından da büyük ölçüde başarılı bulunuyor. Kısa bir süre içinde 3 bin yorum ve yüzde 97 olumlu puan alarak "Son Derece Olumlu" olarak değerlendiriliyor. Slay the Princess, oyuncuları rahatsız edici bir rol üstlenmeye ve prensesi öldürmeye teşvik ediyor. Oyuncular, bir orman kulübesine girerek prensesin onları bu görevden caydırmaya çalışmasına karşı çeşitli ikna ve hilelerle baş etmeye çalışıyorlar.

Türkçe desteği olmayan oyun, 175 TL fiyatla satışta bulunuyor.