Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirde toplu taşıma standardını artırmak amacıyla 10 yeni hibrit otobüsü filosuna kattı. Başkan Hayrettin Güngör, araçların teslim töreninde yaptığı açıklamada, filonun güçlendirilmesinin şehir halkına daha konforlu bir ulaşım deneyimi sunmayı amaçladığını ifade etti.

Yeni Araçlar Akaryakıt Tasarrufu Sağlıyor ve Güvenli

Başkan Güngör, "Bugün teslimini gerçekleştirdiğimiz araçlarımızın toplam maliyeti 62 Milyon TL. Tamamına yakını belediyemizin öz kaynaklarından karşılanıyor. Yeni araçlarımız akaryakıttan tasarruf sağlıyor ve son derece güvenli. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Kahramanmaraş Modeli ve Ucuz Toplu Taşıma Hizmeti

Başkan Güngör, Kahramanmaraş'ın toplu taşıma hizmetindeki başarısını "Kahramanmaraş Modeli" olarak adlandırarak 30 büyükşehir arasında en uygun toplu taşıma ücretini sunduklarını belirtti. Ayrıca, özel halk otobüsü esnafına destek sağladıklarını ve toplu taşıma maliyetinin büyük bir kısmını belediye olarak üstlendiklerini vurguladı.

Törene Geniş Katılım ve Tebrikler

Araç teslim törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti ve MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel ve diğer ilçe belediye başkanları da katıldı. Ali İhsan Yavuz, "Başkanımızı tebrik ediyorum, bu güzel yatırımın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.