Ticaret Bakanı Bolat, programa katıldığı TVNET'te yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: "Aldığımız tedbirler ve denetimler etkisini gösterdi. Ağustos ayının ortalarından itibaren ikinci el piyasasında fiyatlar düştü. Birinci el satışlarda fiyatlar düştü, kampanyalar başladı. 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı birden ve piyasa büyük ölçüde düzeldi, fiyatlar düştü."

Emlak Sektöründeki Denetimler:

Bakan Bolat, emlak sektöründe de benzer bir sürecin yaşandığını belirterek, sahte kimliklerle fiyat şişirme amaçlı ilanlara karşı ciddi cezalar uygulandığını ifade etti. Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ettiklerini vurgulayan Bolat, fiyat şişirme yapanlara verilen cezaların önümüzdeki süreçte daha da artırılacağını sözlerine ekledi.

Denetimlerin Genişlemesi:

Bakan Bolat, konuşmasında denetimlerin sadece araç ve emlak sektörüyle sınırlı kalmadığını belirtti. Hazır beton, çimento, inşaat malzemeleri ve marketlerde de denetimlerin artırıldığını ifade ederek, alınan tedbirlerle piyasadaki olumsuzluklara karşı etkili bir mücadele yürütüldüğünü kaydetti.