Ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, bugün Müge ile Gülşen'le 2.Sayfa programının konuğu olarak gündem yaratan açıklamalarda bulundu. Genç kızların giyinişini eleştiren Ekinci, "Kadın kuyruk sallamazsa erkek bir şey yapmaz" sözleriyle büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. İşte Tuğba Ekinci'nin programdaki açıklamalarından öne çıkan bazı ifadeler:

  • "Genç kızlara sesleniyorum, toplu taşıma araçlarında kıyafetlerinize dikkat edin. Kadın kuyruk sallamazsa erkek bir şey yapmaz. Erkekler kadınlardan daha namuslu. Kadınlar nerede, nasıl giyineceklerini bilmedikleri için başlarına böyle şeyler geliyor. Kadınlar benim duruşumu örnek alsalar ne dayak yerler ne de başlarına bir şey gelir."

  • "Kadın kuyruk sallamazsa erkek bir şey yapmaz."

  • "Genç kızlarımızı korumak kollamak için konuşuyoruz."

  • "Erkekler kadınlardan daha namuslu."

  • "Erkek her zaman kadından üstündür. Dayak yemek istemeyen kadın yer mi? Çileden çıktığını anladığı an ya susar ya dayak atar. Dayak atamayacağını atamıyorsa susar."

  • "Ozan Güven, Ahmet Kural ve Mehmet Ali Erbil gibi vizyonlu insanların düşürüldüğünü düşünüyorum. Nasıl kadınları düşürüyorlar? Bizim erkeklerimizi de düşürüyorlar. Bunlar ahlaklı, normal, düzgün hayatları olan kadınlar olsalar bunlar olmaz."

Tuğba Ekinci'nin bu açıklamaları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet konularında geniş bir tartışmaya yol açmıştır. Açıklamaların ardından İletişim Uzmanı Yelda Kırçuval canlı yayına bağlanarak "Hiçbir kadın kıyafetinden dolayı ne şiddeti ne de tacizi hak etmiyor" şeklinde tepki göstermiştir.