Bu önemli forum, Uraloğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev'in açılış konuşmasıyla devam edecek.

Bakan Uraloğlu, forumun ana amacının çok modlu ulaşım yollarının geliştirilmesini desteklemek ve bu konuda iş birliğini teşvik etmek olduğunu vurgulayarak, "Etkinlik, Orta Koridor boyunca çok modlu ulaşım yollarının geliştirilmesine odaklanarak iş birliğini ve ortaklıkları teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, küresel tedarik zincirlerinin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve dayanıklılığını artırmayı hedefliyor." dedi.

Forum, demiryolu idarelerinin başkanları, önde gelen ulaştırma ve lojistik şirketlerinin temsilcileri, ticari kuruluşlar ve bölgedeki ilgili paydaşları bir araya getirecek.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi'nin bir parçası olan bu organizasyon, Türkiye'nin yanı sıra Güney Kafkasya'dan Azerbaycan ve Orta Asya'dan Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan'ın katılımıyla oluşan bir platform olarak ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar 16 "Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi" gerçekleştirilmiş ve 2009'da Nahçıvan'da gerçekleştirilen 9. Zirve'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İş birliği Konseyi'nin kuruluşuna dair "Nahçıvan Anlaşması" imzalanmıştır.

Bu yapı, Devlet Başkanları Konseyi, Dışişleri Bakanları Konseyi, Aksakallar Konseyi, Kıdemli Memurlar Komitesi ve Merkezi İstanbul'da bulunan Sekretaryadan oluşmaktadır.