Türk Kızılayı, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin merkez üssünde, "Bu Ramazan Sensiz" diyerek binlerce çocuğa destek oldu. Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz liderliğinde, mobil mutfak tırı ve dev iftar çadırıyla çocuklara özel bir şenlik düzenlendi.

Kızılay, Dulkadiroğlu ilçesi Büyükşehir Belediyesi yanındaki Milli İrade Meydanı'nda binlerce depremzede ile buluşarak iftar programı gerçekleştirdi. Genel Başkan Meriç, çocukların yüzlerini boyayarak onlarla sohbet etti. İftar sonrasında ise çocukların gönlüne dokunmak amacıyla Hacivat-Karagöz orta oyunu düzenlendi.

Özel İftar Yemeği

Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla Kızılay Kahramanmaraş 1915 Çanakkale Aşevi'nde afetzedeler için özel bir iftar yemeği hazırladı. Programda, Türk Kızılay Kahramanmaraş İl Başkanlığı ekipleri ve gönüllüler, çocuklara yönelik etkinlikler düzenledi ve pamuk şekeri dağıttı.

Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz, programda yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremin ardından çocuklarla bir araya gelerek Ramazan coşkusunu paylaşmanın önemine vurgu yaptı. Yılmaz, Mehmet Yalçınkaya'nın hazırladığı Osmanlı mutfağından menü ile depremzedelere destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.