Turkcell İletişim Hizmetleri, şirketin teknolojik ilerleme ve inovasyon odaklı çalışmalarını güçlendirmek, organizasyonel çeviklik ve yalınlığı artırmak amacıyla çeşitli organizasyonel değişiklikler gerçekleştirdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, yapılan değişiklikler şu başlıklar altında toplandı:

  1. Genel Müdür Yardımcılığı Pozisyonlarında Değişiklik:

    • Kurumsal ve ev satış genel müdür yardımcılığı, bireysel satış genel müdür yardımcılığı, pazarlama genel müdür yardımcılığı, dijital servisler ve çözümler genel müdür yardımcılığı, strateji genel müdür yardımcılığı ve dijital dönüşüm genel müdür yardımcılığı pozisyonları kaldırıldı.
    • Satış genel müdür yardımcılığı pozisyonu oluşturuldu, bu pozisyona Kadri Özdal genel müdür yardımcısı olarak atandı.
    • Pazarlama ve dijital servisler genel müdür yardımcılığı pozisyonu oluşturuldu, bu pozisyona Murat Akgüç genel müdür yardımcısı olarak atandı.
  2. Diğer Atamalar:

    • Tedarik zincirinden sorumlu genel müdür yardımcılığı pozisyonuna, insan kaynakları genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Erkan Durdu vekaleten atandı.
    • Şebeke teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcılığına, Vehbi Çağrı Güngör atandı.
    • Hukuk ve regülasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığına, kurumsal hukuk işleri direktörü olarak görev yapan Ali Uysal atandı.
  3. Atananların Özgeçmişleri:

    • Murat Akgüç: Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. İş geliştirme, teknoloji, telekomünikasyon, strateji, dijital inovasyon ve girişim sermayesi alanlarında 20 yılı aşkın deneyime sahip.

    • Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans dereceleri. 5G ve ötesi haberleşme teknolojileri, mobil haberleşme, nesnelerin interneti ve yapay zeka alanlarında uzman.

    • Ali Uysal: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak girişim şirketi SunExpress Hava Yolları'nda Hukuk Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra Türk Hava Yolları A.O.'nun Baş Hukuk Müşaviri olarak çalıştı. Turkcell'de Hukuk Regülasyon Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmadan önce Kurumsal Hukuk İşleri Direktörü olarak görev aldı.

Bu organizasyonel değişikliklerle Turkcell, teknoloji odaklı çalışmalarını güçlendirmeyi ve organizasyonel yapıdaki çevikliği artırmayı hedefliyor. Yapılan atamaların şirketin gelecek stratejileri doğrultusunda başarılı bir şekilde uygulanması bekleniyor.