Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın liderliğinde yürütülen şehir tasarım projesi, Kahramanmaraş'ın merkezindeki Zübeyde Hanım ve Hükümet Bulvarı arasındaki bölümde yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında 300’ü aşkın bağımsız bölüm inşa edilerek, bölgenin sosyal ve ekonomik dokusuna katkı sağlanması hedefleniyor.

Projede Emlak Konut tarafından yürütülen çalışmalarla, bölgedeki altyapıdan üstyapıya, kalıcı konutlardan iş yerlerine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriliyor. Proje alanı içinde yer alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bahçelievler Kampüsü de projenin bir parçası olarak kapsamlı bir yenileme sürecinden geçiyor.

Hızlı İlerleyen Çalışmalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, proje kapsamında yapılan çalışmaların şehre yeni bir dinamizm kazandıracağını belirtti. Güngör, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından finanse edilen şehir tasarım projesinde çalışmalar hızlandı. Tarihi, kültürel ve hikayesi olan bu alanların canlandırılması için 3 bin 500 konut ve iş yerinin ihalesi yapıldı ve projeler başladı. Başlanan projelerin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Emlak Konut’un yoğun çalışmasıyla Büyükşehir Belediyesi arkasında ve üniversite yerleşkesinde önemli adımlar atılıyor. Toplamda 300’ün üzerinde bağımsız bölüm inşa edilecek. Şehir merkezine toplamda 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak” dedi.